Nikolaj Frydensbjerg Elf
Forside
Forskning og udvikling
CV
Forfatteri
Undervisning og foredrag
Kontakt

Velkommen


Velkommen til min hjemmeside, som primært er en arbejdshjemmeside. Her kan du se mit CV, downloade artikler, finde links til netværk jeg er engageret i - og meget mere. Se menupunkterne til venstre. Og nyhederne nedenfor.

Nyheder

 

Leder af SDU Center for Grundskoleforskning

 

1. august 2020 åbner SDU Center for Grundskoleforskning. Centeret er en strategisk satsning fra SDUs side, som skal fremme forskning om, med og for grundskolen i tæt samarbejde med professionshøjskoler og andre partnere. Jeg har været med til at udtænke centeret og skal være leder af det. Bliver superspændende! Læs mere om centeret på www.sdu.dk/cfgrund

 

 

Professor

 

1. juni 2018 tiltrådte jeg som professor i uddannelsesvidenskab ved Syddansk Universitet, Institut for Kulturvidenskaber. Professoratet er med særligt henblik på fagdidaktik. Jeg er naturligvis stolt og ydmyg. Men forsøger også at gå uimponeret til opgaven!

 

 

Med i Center of Excellence-projekt om kvalitet i undervisningen

 

Fra 1. september 2018 skal jeg være med i et femårigt projekt om Quality in Nordic Teaching (forkortet QUINT).

 

Projektet er støttet af Nordforsk og er et såkaldt Center of Excellence-projekt med deltagelse af omkring 40 forskere fra alle nordiske lande. Det bliver SÅ spændende!

 

Læs mere om SDUs og mit eget bidrag til projektet her.
 

 

Projekt Faglighed og skriftlighed publicerer bog på Routledge

 

2019 udkom fjerde bog i projekt Faglighed og skriftlighed (se www.sdu.dk/fos),   Understanding Young People’s Writing Development, på Routledge. Bogen er en bearbejdet udgave af bogen Skriverudviklinger, som udkom på Syddansk Universitetsforlag 2016. Jeg har været med i projektet siden dets start i 2009 og har bidraget med kapitlet Enabling and constraining: Digital technology in students’ writing and writer development.

 

Bestil bogen her.

 

 

’Chair’ for ARLE

ARLE står for Association for Research in L1 Education. Juni 2019 blev jeg valgt som ‘chair’ ARLE. ARLE er verdens største forskningsorganisation for forskning i L1-fag, dvs. førstesprogsfagene eller det der i USA kaldes Language arts og i andre dele af verden modersmålsfaget. I Danmark vil det være danskfaget. ARLE har mere end 2000 medlemmer fra over 70 lande. 

 

Læs mere om ARLE her.

 

 

Byens bio og bier

 

Jeg er frivillig i Byens Bio i Byens Hus i Jelling. Er med i repertoireudvalget, hvilket ud over at være dejligt på et personligt plan - søde mennesker, gode filmoplevelser - også giver en mere praktisk viden om medier og filmkultur. Jeg er også med til at arrangere Byens Bio Special-arrangementer, hvor vi fx har fået Engelsholm Højskole til at lave ny elektronisk musik til gamle stumfilm. Det var sjovt!

 

Og så er jeg biavler på 10. år sammen med min familie. Det startede med at min mellemste på en weekendtur til Hamborg så en biavler og derefter  ønskede sig et biavlerkursus i fødselsdagsgave. Siden da har vi på to bifamilier høstet i omegnen af et halvt ton honning. Tjek evt. Haugled Honning ud på Facebook.

 

 

Ph.d.

Martin Bigum - Selvportræt (som H. C. Andersens "Skyggen")

Martin Bigum - Selvportræt (som H. C. Andersens "Skyggen")

7. november 2008 forsvarede jeg min ph.d.-afhandling Towards semiocy? Det skete på Syddansk Universitet, Odense. Download afhandlingen her, hvor du også kan downloade min præsentation ved forsvaret og dertilhørende powerpoints - og se nogle billeder fra forsvaret og receptionen. Siden da er jeg blevet adjunkt og nu lektor. 


Ph.d.-afhandlingen er hovedstolen for éns forskning. Derfor får denne nyhed til at blive stående indtil jeg ikke forsker længere - og det er forhåbentlig langt ud i fremtiden.

 

Udskrift
SmartSite Publisher