Nikolaj Frydensbjerg Elf
Forside
Forskning og udvikling
CV
Publikationer
Aktiviteter
Uddannelse
Ansættelser
Personligt
Forfatteri
Undervisning og foredrag
Kontakt

Personligt


Født 1973. 


Gift med Nina Skriver Dahl. Vi har tre dejlige børn: Johannes (1999),  Hjalte (2002), Juliane (2005). Bor i Jelling.


Nina mødte jeg da hun læste litteraturvidenskab og jeg dansk på KUA i '90erne. Hun arbejder til daglig som kommunikationsmedarbejder på Professionshøjskolen Lillebælt og synger i Jelling Kirke. Hun bragte sang ind i mit liv, i mere end én forstand.


Johannes og mig sommeren 2013.

Johannes og mig sommeren 2013.

 Taler engelsk, tysk, spansk.


Diverse længere ophold i udlandet, business and pleasure. Det startede vel i sommerferien til 7. klasse med en Tjæreborg-sprogrejse 3 uger til England! Efter gymnasiet tog jeg et år til Mexico hos en mexikansk familie på bjergskråningerne af smukke Mexico City. Senere fire måneder i Lima, Peru, på et studieophold i forbindelse med mine overbygningsstudier, hvor Nina var med. 3 måneder i Madison, Wisconsin, USA, i forbindelse med ph.d.-miljøskifte, hvor resten af familien også var med. Fra august 2013 til slut-januar 2014 på forskningssemester på Open University som Visiting Research Associative (fint skal det være i England). Hele familien er naturligvis med, så børnene går på Bedford Free School og Queens Park Academy, mens Nina arbejder virtuelt på deltid for sit arbejde. Formidable skoler, fantastisk oplevelse!


Har boet 10 år i København i forbindelse med studietid mv. Opvokset i Roskilde og især Ølsted (v. Frederiksværk). Forældre er pensionerede; tidligere var de restauratører i over 20 år - så jeg har også arbejdet som både tjener og opvasker og haft mange mange mindeværdige snakke med kokke og lærlinge (på et tidspunkt skrev jeg deres menuer rent). Før restauranten var min far værtshusejer, ingeniør og tømrer og min mor pædagog og børnehaveleder. Har to søskende, Mette Margrethe Elf, som er politolog, og Mads Julius Elf, som har læst det samme som mig, dansk, og senere blev ph.d. fra Institut for Nordisk Sprog og Litteratur ved Københavns Universitet. Han er nu forlagsdirektør for sit eget forlag, U Press (www.u-press.dk), og skal være sendelektor i dansk på Universitetet i Freiburg fra efteråret 2013.

 

Har spillet en del fodbold i fritiden, nu bliver det mest til dyster med børnene i haven. Er siden 2008 begyndt at løbe, ikke mindst på foranledning af vores hunde Stribe og Salto, der jo alligevel skal luftes, og Ninas løbe-på-mod. Vi gennemførte Vesthimmerlands halvmarathon i Farsø i 2009 og Lillebælt halvmarathon 2012. Fra 2010 er jeg begyndt at spille badminton igen, det er fedt! Og fra 2011 spiller jeg også tennis, så tjuhej, hvor det går!

 

Fra 2003 har jeg været medlem af forældrebestyrelsen for Engesvang Fritidshus (børnehave, dagpleje, fritidshjem), siden 2005 som formand. Det stoppede jeg med i 2007. Vores vigtigste politiske sejr var bevarelsen af Gæstehuset, et pædagogisk eksperiment i dagplejen.


Var initiativtager til og formand for vores grundejerforening Haugled i Jelling fra 2009 til 2011.


I Jelling har vi et ret fantastisk græsrodsmiljø, hvilket blandt andet skyldes at der i mange år har ligget et seminarium (nu lærer- og pædagoguddannelsen Jelling under Professionshøjskolen Lillebælt, UCL). Græsrodsmiljøet har bl.a. arrangeret Jelling Musikfestival i over 25 år. Jeg er frivillig medhjælper under festivalen - med stor fornøjelse. Festivalen har været med til at støtte byggeriet af Byens Hus (2010), som bl.a. rummer Byens Bio. Der er jeg fra 2010 blevet frivillig som billetsælger og som medlem af repertoireudvalget, hvilket giver en dejligt praktisk, konkret og oplevelsesorienteret tilgang til det jeg til daglig forsker i. Er med til at arrangere ArtCinema-filmklubben.

Hjalte og mig på miljøskifte i USA, 2005. Det er mig for neden.

Hjalte og mig på miljøskifte i USA, 2005. Det er mig for neden.

Har fået en hobby, som kom som en kæmpe overraskelse for mig selv. Er blevet biavler, sammen med de andre i familien. Startede som et ønske fra Hjalte. Det førte til teori- og praktikkursus i Vejle lokalafdeling af Danmarks Biavlerforening og siden til to-tre bifamilier i baghaven og en årsproduktion på 60-70 kg honning af den fineste slags. Og hvad kan man så lære af den historie? At nogle gange bliver man ført steder hen af sine børn som man slet ikke troede man skulle til. Læs mere om mit biliv (vittighederne er utallige) på Facebook-siden Haugled Honning.

Juliane og mig på en varm sommerdag i Frankrig 2013.

Juliane og mig på en varm sommerdag i Frankrig 2013.

Udskrift
SmartSite Publisher